11 Ocak 2010, 16:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ayva Konservesi Ayva konservesi yapmak için iyi olgunlaşmış kokulu iri ayvalar seçilir. Ayvaların üzerlerindeki tüyler temiz bir bezle silindikten sonra bunlar dörde bölünür. Çekir-dekleriyle çekirdek yatakları çıkarılır, kabukları soyulur ve kararmamaları için % 1 oranında tuzlu suya konur. Bütün ayvaların temizlenmesi sona erince ayvalar temiz suda yıkanarak tuzları giderilir ve kaynamakta olan koyu şurubun içine atılırlar, 5-6 dakika kaynatılırlar. Delikli bir kaşıkla şuruptan çıkarılacak ayva dilimleri çekirdek yataklarının yeri içe ve dibe dönük olarak kavanozların ağzında 4-5 santimlik bir boşluk kalıncaya kadar İstiflenerek doldurulur. Ayvaların İçlerinde haşlandıkları kaynar şerbet de kavanozların ağızlarında bir parmaklık boşluk kalıncaya kadar doldurulur. Kavanozların havaları boşaltılıp ağızlan temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapatılır ve pastörizasyon kazanına yerleştirilir. Yarım litrelikler 25 dakika, bir litrelikler yarım saat kaynatılarak pastörize edilir. Öbür meyve konservelerlndekl gibi aralıklı dizilerek soğutulur ve ertesi gün vidalı bilezikleri yahut maşaları çıkarılır, etiketlenerek kilere kaldırılır. | |
|
Etiketler |
ayva, konservesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
irc.ayva.org / www.ayva.org aktif edilmistir... | Sephiroth | Sunuculardan Son Haberler | 57 | 30 Eylül 2022 19:53 |
Bamya Konservesi | Sarya | Turşular | 0 | 23 Aralık 2021 22:11 |
Meyve salatası konservesi | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 22:55 |
Zeytinyağlı Barbunya Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |
Karışık Kuruyemiş Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |