11 Ocak 2010, 16:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Barbunya Konservesi Kullanılacak malzeme: 2 kilo iç barbunya 1 bardak zeytinyağı 4 baş soğan orta boy 4 domates 11 bardak su yeteri kadar taz. Yapımı: Bir tencereye çentilircesine ince doğranmış soğanla zeytinyağını koyup orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla kavrulacak soğanlar pembeleşice, kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Tuzunu da serptikten sonra iki-üç dakika tenceredekilere karıştırarak pişirmeli. Sonra onbir bardağı su ilâve etmeli ve tencerenin kapağını örtüp içindekileri kaynatmalı. Bu arada bir başka tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine barbunyaları aöc bunları onbeş dakika kadar kaynatmalı Sonra suyu süzülecek barbunyaları öbür tenceredeki kaynar domatesli suyun içine atmalı. Tencerenin kapağını örtmeli ve fasulyeler yumuşak bir duruma gelinceye kadar bunları pişirmeli. Fasulyeler pişince. tencereyi ateşten atmalı ve içindekileri bir kenarda bekletilmekte olan kavanozlara boşaltmalı. Havaları çıkarıldıktan ve ağızları silindikten sonra kavanozların kapaklarını kapatmalı. Sterilizasyondan sonra (kavanozlarını otoklava koyanlar 115,5 santigrat "240 fahrenheit" derecesinde yarım saat, otoklavı koymayanlar ise 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir) kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı. | |
|
Etiketler |
barbunya, konservesi, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi | Sarya | Salatalar Mezeler | 1 | 16 Ocak 2023 17:15 |
Zeytinyağlı barbunya | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:45 |
Zeytinyağlı Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:15 |
Zeytinyağlı Domatesli Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:57 |
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:36 |