11 Ocak 2010, 16:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağında Konserve Sebzeleri (Biber, küçük patlıcan, enginar göbeği vs.) 5 dakika suda haşlayıp, küçük kavanozlarda üstüne kadar zeytinyağı koyup, ağzını sıkıca kapatıp, gölge bir yerde uzun zaman saklayabilirsiniz. Aynı şekilde çeşitli koyun ve keçi sütünden yapılmış peynirleri küçük parçalara bölüp, zeytiyağına defne, kekik, biberiye, pul kırmızı biber, tane karabiber ilave edip, peynirlerin üstüne dökerek muhafaza edebilirsiniz. Haşlanmış siyah zeytin, mantar, dilimlenmiş limonları da bu metodla saklayabilirsiniz. Kullandığınız zeytinyağı atılmaz, salatalarda kullanılabilir. Not: Bu konserve metodu bütün Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde kullanılmaktadır. | |
|
Etiketler |
konserve, zeytinyağında, zeytinyaginda |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konserve Açacağı İcadı | Ayışığı | Merak Ettikleriniz | 0 | 30 Mayıs 2024 08:59 |
Zeytinyağında Polifenol | PySSyCaT | Organik Yaşam | 2 | 19 Ocak 2022 16:24 |
Konserve Acı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:48 |
Zeytinyağında tarihi ithalat | Cappy | Haber Arşivi | 0 | 28 Şubat 2015 20:41 |
Lekarda Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:42 |