28 Eylül 2009, 17:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Meşhur Çubuk Turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik ) Malzemeler: * 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli * Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su * Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.) * 2 çorba kaşığı toz şeker * 10-15 diş sarımsak * 2 su bardağı sirke * Defne yaprağı yada dereotu Yapılışı; 1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. 2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin. 3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur. 4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur. 5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. 6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. 7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. | |
|
07 Ağustos 2013, 17:43 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Meşhur Çubuk Turşusu Malzemeler: * 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli * Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su * Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.) * 2 çorba kaşığı toz şeker * 10-15 diş sarımsak * 2 su bardağı sirke * Defne yaprağı yada dereotu Yapılışı; 1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. 2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin. 3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur. 4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur. 5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. 6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. 7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. |
|
Etiketler |
cubuk, meshur, meşhur, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çubuk Usulu Lahana Turşusu | Sarya | Turşular | 0 | 02 Nisan 2021 13:59 |
Antalya’nın Neleri Meşhur-Antalyanın Neyi Meşhur | Rwa | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 15 Haziran 2019 17:36 |
Tuzlu çubuk kraker kilo aldırır mı - tuzlu çubuk kraker kilo verdirir mi? | Rwa | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 13 Haziran 2019 02:08 |
Gümüşhanenin neleri meşhur - Gümüşhane nesi meşhur | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:01 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |