IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2009, 17:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domates Biberi Turşusu




Domates biberi ile yapılan bu turşu, Trakya mutfağının en sevilen turşularındandır. Kışlık olarak hazırlanıp, kavanozlara alınan turşuya en çok Kırklareli mutfağında raslanır. Şekli sebebiyle halk arasında "domates biberi" diye bilinen biberler kullanılarak hazırlanan; şeker ve sirkenin tezat tadları ile damakta farklı bir lezzet bırakan bu turşu, Trakya mutfağında kahvaltı sofralarında bile aranan bir lezzettir. Birçok menüye turşu veya meze olarak da kombine edilebildiği gibi, yapımı oldukça kolay ve bir o kadar lezzetlidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

* Domates biberi ( Hazırlamak istediğiniz kışlık miktarına göre dilediğiniz kadar tercih edebilirsiniz. )
* 1 Çay kaşığı üzüm veya elma sirkesi
* 1 Çay kaşığı toz şeker
* 1 Çay kaşığı tuz
* 1 Çay kaşığı sıvı yağ ( Ayçiçek yağı tercih edilmelidir )

Not :
Sirke, şeker, tuz ve sıvı yağ ölçüsü, her bir domates biberi başına miktardır.

Hazırlanışı :


* Domates biberlerini iyice yıkayıp kurulayın.
* Kapak yeri açar gibi sap kısımlarından çıkartıp, içindeki tohum yatağını temizleyin
* Kışlık hazırlamak istediğiniz miktara göre temizlediğiniz domates biberlerini bir fırın tepsisine alın.
* Her birinin içerisine, bir çay kaşığı ölçüsünde toz şeker, tuz, sirke ve sıvı yağ ekleyip 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk fırınlayın.
* Fırın ayarı olmayanlar için fırınlama süresi, domates biberlerin yumuşamaya başladığı, hafif üzerindeki kısımlar kızarmaya yüz tuttuğu zaman kadardır.
* Fırından çıkarttığınız yumuşamış domates biberlerini, içerisine koyduğumuz malzeme dökülmeyecek şekilde, kuru orta boy bir cam kavanoza, dik olarak üst üste hafif bastırarak, kapak yerine kadar dizin.

Not : Burada dikkat edilmesi gereken, kavanozun kenarlarında kalan boşluklara da sığsın diye, gelişigüzel yerleştirilmemesidir. İç malzemesi dökülmeyecek şekilde üst üste ve hafifçe bastırarak yerleştirmek bu uygulamanın dikkat edilmesi gereken tarafıdır.

* Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozları, br sofra bezinin üzerine ters çevirerek ( kapak yeri alta gelecek şekilde ) sofra bezini kavanozların etrafına sarın. Hatta etrafındaki örtüye bir başka sofra bezi daha ilave edebilirsiniz.
* Kapakların tutunması için bir gece beklediğiniz kavanozları açıp, turşularınızı serin direk güneş ışığı görmeyen bir yere alınız.
* 10-15 gün sonra turşunuz yemeğe hazır hale gelecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
biberi, domates, tursusu, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maraş Biberi Turşusu Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:57
Süs Biberi Turşusu oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:52
Meksika Biberi Turşusu BuYuCu Turşular 0 02 Temmuz 2012 21:15
Süs Biberi Turşusu Ezgi Turşular 0 28 Kasım 2011 12:11
Çicek Biberi Turşusu YapraK Turşular 0 25 Mart 2009 04:23