28 Eylül 2009, 16:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi Turşusu 1 kg hamsi tuz ve sirke hamsinin ortasındaki kılçığını çıkarın bol su ile yıkayın bir tabağın içine tuz doldurun ve hamsilerin iki tarafını tuza bulayın bir tepsinin içine dizin üzerine streç geçirip buz dolabına koyun 2 gece beklesin 3. gün bol su ile yıkayın bir kaba alın üzerini örtecek kadar sirke koyun 2 gece buzdolabında bekletin 2 gün sonra temiz bir kavonoza doldurun aralarına defne yaprağı ve tane karabiber de koyun üzerini örtecek kadar sıvı yağ ilave edin hamsi turşunuz yemeğe hazır uzun süre buzdolabında bozulmadan duruyor tuzlu olmadığı için çok rahat yeniyor özellikle çok güzel sandoviç yapılıyor balık yemeği yaptığınız zaman sofrada alternatif oluyor dört gün gibi kısa bir sürede zahmetsiz ve çok lezzetli afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
hamsi, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi Mantısı | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 25 Mart 2016 09:56 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Hamsi Diblesi | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ağustos 2013 16:51 |
100 Hamsi. | Düş | Fıkra | 1 | 29 Ekim 2011 01:38 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |