28 Eylül 2009, 16:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bamya Nasıl Doldurulur Ufak, körpe ve çekirdekleri az olan bamyalar tercih edilerek, zedelenmeden iyice yıkanır. . Bamyaların üzerine konacak salamura suyu hazırlanarak, çok hafit ateşte kaynar olarak bekletilir. Salamura suyunun bileşimi önemli olduğundan, verilen ölçülere dikkat edilmelidir. Beş bardak (bir litre) suya, iki tatlı kaşığı limontuzu ve iki tatlı kaşığı tuz konarak kaynatılan salamura suyu ölçü olarak idealdir. Bu salamura suyu, iki adet bir litrelik kavanoz için yeterlidir. . Bamyaların başları koni biçiminde çıkarılır. Su dolu bir tencereye biraz limon suyu konarak bamyalar içine atılır ve kaynadıktan itibaren 2- 3 dakika tutularak haşlanır. . Haşlama suyu hemen süzülerek atılır. . Bamyalar sıcak halde kavanozlara doldurulur. . Kavanozların dibine ve bamyaların üstüne birer dilim domates konması tavsiye edilir. . Üzerlerine yukarıda ölçüsü verilen salamura suyu, tepede 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde konur ve ağızları sıkıca kapatılır. Yarım kiloluk kavanozları 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle pastörize edilir. | |
|
Etiketler |
bamya, doldurulur, nasil, nasıl |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bamya ve bamya tohumunun faydaları nelerdir? | meLanie | Alternatif Tıp | 0 | 23 Mayıs 2024 21:57 |
Bamya Konservesi | Sarya | Turşular | 0 | 23 Aralık 2021 22:11 |
Çıtır Bamya | vioLeta | Sebze Yemekleri | 18 | 16 Ağustos 2019 17:39 |
Tavuklu Bamya | Liaaa | Tavuk Yemekleri | 1 | 13 Temmuz 2012 17:20 |
Fırında bamya | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:54 |