22 Mart 2009, 03:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kavurmalık Fasulye Turşusu Kavurmalık Fasulye Turşusu Malzemeler: (10 kg turşu için) 10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye 6-7 baş sarmısak 200 gr acı biber 2 su bardağı kadar tuz yeteri kadar su Hazırlanışı : Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az)haşlayalım. Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.Haşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalım.Fazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelim.Sarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylım.Daha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralım.Sığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsiniz.Tuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelim.Turşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyor.Kavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.Afiyet olsun. Alıntı. | |
|
Etiketler |
fasulye, kavurmalik, kavurmalık, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fasulye Turşusu Kavurması | YapraK | Yemek Tarifleri | 1 | 05 Ekim 2012 19:29 |
Fasulye turşusu (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:18 |
Fasulye turşusu kavurması (ordu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:36 |
Fasulye turşusu (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:01 |
Fasulye Turşusu | Ein | Turşular | 5 | 30 Ekim 2009 16:45 |