15 Aralık 2008, 23:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kelek Turşusu Malzemeler 2-3 Adet küçük boy kelek 2-3 Adet sivri biber 1 Demet maydanoz 1 Baş sarmısak 1 Kahve fincanı sirke 1 Adet limon 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin. Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün. Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün. Tekrardan iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın. Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin. Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin. Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun. Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin. Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin. Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin. Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın. Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün. Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın. Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin. 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın. Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
kelek, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Kelek Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 18:04 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |