![]() |
Balık Turşusu Malzemeler 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin. İçine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur. |
Cevap: Balık Turşusu Nasıl bişi oluyo acaba denemek lazım |
Balık Turşusu Malzemeler 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin. İçine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur |
Cevap: Balık Turşusu Hic yemedim .. merakta ettim :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk