15 Aralık 2008, 23:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pancar Turşusu Malzemeler 3 kg küçük körpe pancar 10 Diş sarmısak 1 Su bardağı sirke 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı tuz Hazırlanışı Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
15 Ocak 2020, 13:43 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pancar Turşusu Tarifi Pancar Turşusu Tarifi Kaç Kişilik 6 kişilik Hazırlama Süresi 30 dakika Pancar Turşusu Malzemeleri 1 kg pancar 1 litre su 10 diş sarımsak 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker. Pancar Turşusu Nasıl Yapılır? Pancarları soyup önce yarıya sonra da birer parmak kalınlığında yarımay dilimlere bölüyoruz. Tencereye pancarları koyup üzerine 1 litre su koyup pişirmeye bırakıyoruz. ( Ben düdüklü tencerede 15 dakikada sonuca eriyorum) Pancarları kavanozlara paylaştırıyoruz. Sarımsakları tuzu ekleyip, kavanozlara 5er 8 er adet de nohut atıyoruz. Suyuna tuzu şekeri ekleyip eritiyoruz ve1 su bardağı sirkeyi katıyoruz. Kavanozlara ağzına kadar hava almayacak şekilde suyunu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz. 1-2 güne hazır. Afiyet olsun! Alıntı |
|
15 Ocak 2020, 16:17 | #4 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pancar Turşusu Tarifi Seveni çok bunun ama hiç yemedim ben
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
02 Nisan 2021, 14:01 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pancar Turşusu Süre : 40 dakika Kişi Sayısı : 20 kişilik Malzemeler : 3 kg küçük körpe pancar 10 diş sarmısak 1 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı tuz Tarif : Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerleştiriniz. Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız. Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır |
|
Etiketler |
pancar, pancar turşusu, pancar turşusu tarifi, tursusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rüyada Pancar Turşusu Görmek | BeSte | Rüya Tabirleri | 0 | 19 Mayıs 2024 17:40 |
Pancar Dalı Turşusu | Sarya | Turşular | 0 | 05 Mayıs 2022 15:27 |
Pancar Sapı Turşusu | Cappy | Turşular | 0 | 21 Ocak 2015 13:50 |
Garnitürlük Pancar Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:47 |
Kırmızı Pancar Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:16 |