15 Aralık 2008, 23:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Salatalık Turşusu Malzemeler 3-4 kg küçük körpe salatalık 5-6 Dal kereviz yaprağı 1 Baş sarmısak 1 Adet limon 1 Demet dereotu 2-3 Adet defne yaprağı 1 Litre su 6 Çorba kaşığı tuz Hazırlanışı Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin. Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin. Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun. Salatalıkları sıkıca yeşleştirin. Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin. Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün. Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun. Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın. Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin. 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
salatalik, salatalık, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarçabuk Salatalık Turşusu | Sarya | Turşular | 1 | 15 Ocak 2020 16:16 |
Kişnişli Salatalık Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 18:02 |
Salatalık turşusu kavurması (ordu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:35 |
Salatalık Turşusu | Dilara | Turşular | 0 | 06 Ekim 2010 00:22 |
Salatalık - Salatalık Nedir - Salatalık Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:16 |