15 Aralık 2008, 23:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kolay Biber Turşusu Malzemeler 2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber 1 Su bardağı sirke Yarım su bardağı zeytinyağı 1 Çay bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tane karabiber 1 Demet dereotu Hazırlanışı Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın. Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın. Uzunlamasına dörde bölün. Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın. İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın. Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin. Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin. Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun. Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün. Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
biber, kolay, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biber Turşusu | Sarya | Turşular | 0 | 02 Nisan 2021 13:59 |
İçi Doldurulmuş Biber Turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 23:08 |
Çarliston biber turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 22:54 |
Yeşil Biber Turşusu | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:52 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |