IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Ocak 2025, 19:17   #1
Çevrimiçi
~ ▪ KraLiÇe ▪ ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı yaprak dolması konservesi




Kullanılacak malzeme: 1 kilo dolmalık pirinç, 3 bardak zeytinyağı, 1 1/2 kilo soğan, 4 çorba kaşığı çam fıstığı, 4 çorba kaşığı kuş üzümü, 2 demet dereotu, 2 demet maydanoz, 4 limon, yeteri kadar tuz ve karabiber, 250 gram ekşi erik (küçüklerinden), 1 kilo kadar taze asma yaprağı.

Yapımı: Saplarını kestikten sonra yaprakları hafifçe haşlamalı. Bu iş yapılırken bir tencereye yarım bardak zeytinyağıyla kıyılırcasına ince doğranmış soğanı koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla soğanı karıştırarak kavurmalı. Sonra ıslatılmış ve iyice yıkanmış pirinci katmalı, karıştırarak kavurmaya devam etmeli. Soğanlı pirinç kavrulunca, dört bardak suyla baharat, tuz, kıyılırcasına ince doğranmış maydanozla dereotu, fırında hafifçe kavrulmuş çam fıstığı, kuş üzümü ve karabiberi katmalı. Kalan zeytinyağının yarısını da döktükten sonra harcı karıştırmalı ve yarı yarıya pişinceye kadar ateşte tutmalı; sonra kabı ateşten indirmeli. Dolmanın pişirileceği tencereye önce yapraklardan koparılan sapları dizmeli. Bunların üstüne en kartlarından bir sıra yaprak yaymalı. Bunların üzerine de birkaç erik serpiştirmeli. Sonra istenilen biçimde iri, ufak, kalın, ince) sarılacak dolmaları bu yaprakların üstüne yanyana ve düzenli biçimde dizmeli. Her sıraya birkaç ekşi erik serpiştirmeyi ihmal etmemeli. Yaprakların sarılıp tencereye yerleştirilmesi sona erince en üste bir sıra daha yaprak dizmeli. Üç bardak suyla kalan zeytinyağını ve bir limonun suyunu dökmefi Tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı. Dolmaların üstüne orta boy bir tabağı ters olarak yerleştirmeli. Bunun üstüne teme bir ağırlık koyduktan sonra tencerenin kapağını örtmeli ve dolmaları pişirmeli. Dolmalar pişince kabı olduğu gibi ateşten indirmeli ve hiç dokunmadan bir kenarda soğumaya bırakmalı. Dolmalar ılıyınca bunları düzenli bir şekilde tencereden alıp bir kenarda bekletilmekte olan kavanozlara yerleştirmeli. Dolmaların kavanozlara yerleştirilmeleri tamamlanınca üzerlerine birer, ikişer dalan limon oturtmalı ve havaları çıkarıldıktan ve ağızları silindikten sonra kavanoziarm kapaklarım kapatmalı. Sterilizasyondan sonra (kavanozlarını otoklava koyanlar 115,5 santigrat "240 fahroı-heit" derecesinde yarım saat, otoklavı olmayanlar ise 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir) kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarım kontrol edip bileziklerini çıkarmalı; etiketleyip serin «e rutubetsiz bir depoda saklamalı.

__________________
𝔹𝕚𝕣 𝔽ı𝕊ı𝕃𝕥ı𝕞 𝕐𝕖𝕥𝕖𝕣
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

HeLLalik mi ? Diriniz beni.. ÖLünüz cenneti görmesin!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlı Yaprak Dolması meLanie RadyoHarika Paylaşımları 2 19 Mayıs 2023 14:03
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Sarya Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2020 20:47
Zeytinyağlı Yaprak Sarması YapraK Zeytinyağlılar 2 22 Mayıs 2013 16:13
Yaprak dolması Ay Dolma ve Sarmalar 4 21 Ekim 2010 14:54
Zeytinyağlı Barbunya Konservesi YapraK Turşular 0 11 Ocak 2010 16:40