IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Ocak 2025, 19:15   #1
Çevrimiçi
~ ▪︎ KraLiÇe ▪ ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limon Turşusu




Malzemeler

10 adet limon,
300 gr. kalın tuz,
1 lt. su.

Yapılışı

İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır.

__________________
𝔹𝕚𝕣 𝔽ı𝕊ı𝕃𝕥ı𝕞 𝕐𝕖𝕥𝕖𝕣
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
Limon Turşusu Tarifi oneofgirl Turşular 1 17 Şubat 2014 19:16
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. Sevda Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2011 13:31