24 Eylül 2019, 22:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler • 250 gramtavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış) • 1 adetyufka • 100 grambezelye • 1 adetkabak(küp doğranmış) • 1 adethavuç(küp doğranmış) • 1 adetsoğan(küp doğranmış) • 3 dişsarımsak(ince dilimlenmiş) • 1 tatlı kaşığıdomates salçası • 200 ml.su(salçayı sulandırmak için) • 1 yemek kaşığıtereyağı • 1 yemek kaşığısıvı yağ • 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş) • 2 çay kaşığıtuz Beşamel Sos için: • 3 yemek kaşığıtereyağı • 3 yemek kaşığıun • 3 su bardağısüt • 1/2 tatlı kaşığıtuz • 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi • 1 çay kaşığıtane çekilmiş karabiber Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun. 2. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin. 3. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. 4. Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın. 5. Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin. 6. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 7. Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun. 8. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın. 9. Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın. 10. 1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun. 11. Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin. 12. Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun. 13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
tavuklu sultan kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu Çömlek Kebabı (Nevşehir Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Mayıs 2014 09:10 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Sultan Kebabı | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 24 Temmuz 2013 19:25 |
Tavuklu Kağıt Kebabı | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:24 |
Tavuklu Kağıt Kebabı | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:50 |