![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Piliç Emense [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1.0 Tatlı Kaşığı Karabiber 1.0 Tatlı Kaşığı (5 G Lık) Tuz (İyotlu) 2.0 Diş (Orta Boy) Sarımsak 1.2 Çay Bardağı (Normal) Bitkisel Sıvı Yağ Çeşitleri 1.2 Su Bardağı Süt 6.0 Adet Tavuk Şinitsel 800.0 Gram Ispanak Yaprağı 2.0 Adet (Orta/Normal) Kurusoğan (Bütün) Hazırlanışı İlk önce tavukları sıvıyağ ,süt ve baharatlarla karıştırın. Sarımsağı rendeleyin tavuklarınızı 5-6 saat kadar bu sos da marine edin. Zamanınız azsa 1 saat kadar da bekleyebilir. Soğanları yemeklik doğrayın, yağda kavurun ıspanakları ilave edip harlı ateşte ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurun. Ispanakları fazla öldürmeyin ki yeşil renklerini kaybetmesinler. Tavuklarınızı 250 dereceye ayarladığınız fırında bir 15 dakika önden pişirin daha sonra üstüne ıspanaklı harcınızı ve beşamel sosunuzu dökün tekrar fırına verin. Biraz piştikten sonra en üstüne kaşar rendesi koyun. Tepsiyi fırının üst rafına yakın koyun. Kaşarlar eriyip kızarınca tavukları fırından alın. İstediğiniz gibi keserek spatula yardımıyla servis edin. Beşamel Sosun Hazırlanışı Yağı eritip unla birlikte kavurun. Un beyazlaşmaya başlayınca sütü azar 1 avuç dolusu kaşar rendesi (üstü için) azar ilave edip muhallebi kıvamında hazırlayın. Piliç emense servise hazır. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
emense, pilic |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Piliç Kroket | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 20:23 |
Piliç Felsefesi ;) | JosephiNe | Komedi ve Mizah | 2 | 11 Ekim 2010 23:50 |
Piliç Kavurma | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:25 |
Piliç Kebabı | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 03:22 |
Bamyalı Piliç | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 03:05 |