03 Eylül 2014, 22:31 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru Yemişli Çıtır Tavuk Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 800 gram fileto tavuk göğsü 1 adet yumurta 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yer fıstığı 1/2 çay bardağı fındık 1/2 su bardağı corn flakes 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı NASIL YAPILIR? Bol suda yıkayıp, fazla suyunu kuruladığınız kemiksiz fileto göğüs parçalarını ince uzun parçalar halinde kesin. Yer fıstığı ve fındığı bir tokmak yardımıyla havanda dövün ya da hafif taneli kalacak şekilde mutfak robotundan geçirin. Yumurta ve sütü geniş bir kapta çırpın. Kestiğiniz fileto tavuk parçalarını sütlü terbiye karışımında 20 dakika kadar bekletin. Corn flakesi küçük parçalar halinde kırın. Tuz, yer fıstığı ve fındık parçaları ile karıştırın ve düz bir tabağa alın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sütlü karışımda beklettiğiniz tavuk parçalarını kuru yemişli pane karışımına buladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Bir kevgir yardımıyla çıkarttığınız kızarmış çıtır tavukları, arzuya göre üzerlerine bal gezdirerek ılık olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
cıtır, kuru, tavuk, yemişli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çıtır Tavuk - Ballı Hardallı Sos | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 20 Mart 2013 23:15 |
Kuru Yemişli Elma Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mayıs 2012 23:14 |
Baharatlı Çıtır Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:39 |
Yemişli Azeri Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:37 |