09 Mart 2014, 09:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pekmezli Ayvalı Hindi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pekmezli ve ayvalı hindi malzemeleri 5 dilim bonfile (kalın dilimlenmiş) Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 soğan 5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 2 dal taze biberiye 1.5-2 su bardağı sıcak su 2 ayva 100 ml üzüm pekmezi Tuz Taze çekilmiş karabiber Pekmezli ve ayvalı hindi hazırlanışı Etleri iri parçalar halinde kesin. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve etleri önlü arkalı kızartın. Bir tabağa alın. Sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayıp aynı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri, salçayı, tuz ve karabiberi, soyulmuş sarımsakları, biberiye yapraklarını ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kısık ateşe alarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. Ayvaların kabuklarını soyarak irice doğrayın ve tencereye ekleyin. Tuz ve pekmez ilave edip karıştırın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın. Pekmezli ve ayvalı hindi artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ayvalı, hindi, pekmezli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Pekmezli Kek | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:46 |
Pekmezli Zencefilli Kek | Zen | Kek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2013 18:09 |
Pekmezli Muhallebi | Dilara | Tatlılar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:43 |
Pekmezli İncir Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 11 Ocak 2010 19:37 |