![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelyeli Tavuk Yahnisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 adet piliç, 1,5 kg taze bezelye, 2 çorba kaşığı yağ, 2 arpacık soğanı, 2 iri domates, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı etsuyu veya su, 1 bağ dereotu Hazırlanışı: Bezelyenin kabukları çıkarılır ve içi ayıklanır. İç bezelyeler kaynar suya atılarak iki dakika haşlanır,üzerine soğuk su dökülerek soğutulur, süzdürülür. Bir küçük tencereye, yağ koyup eritildikten sonra parçalanmış piliç içine atılır. Dört beş dakika alt üst edilerek kavrulduktan sonra domates, soğan, tuz, bezelye ilâve edilir. Ağır ateşte 45 dakika pişirilip üzerine bol tere serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bezelyeli, tavuk, yahnisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |
Dolmalık Biber İçinde Tavuk Yahnisi | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:10 |
Bezelyeli Tavuk Güveci | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:29 |
Bezelyeli yaz pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:34 |
Bezelyeli Kiş | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |