18 Mayıs 2013, 15:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Buğdaylı Kapama Tarifi Buğdaylı Kapama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. a Malzemeler
Buğdaylı Kapama Yapılışı AŞURELİK buğdayı akşamdan ıslatın. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda rengi dönene dek kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Tavuğu tencereye ekleyip, arada bir karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine su, tane karabiber ve tuz ekleyin. Tavuklar yumuşayana dek haşlayın. Diğer taraftan pirinci yıkayıp süzün. İçine süzülmüş aşurelik buğday ilave edip karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Haşladığınız tavuk butlarını sudan alıp buğdaylı karışımın üzerine yerleştirin. Haşlama suyunu fırın kabının üzerine gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp, tavuklar kızarana dek bu şekilde pişirin ve servis yapın. | |
|
Etiketler |
buğdaylı, kapama, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buğdaylı Yaz Çorbası | N999 | Çorbalar | 0 | 23 Mayıs 2012 04:16 |
Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba | Liaaa | Çorbalar | 0 | 28 Şubat 2012 13:25 |
Buğdaylı Kuzu İncik | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:18 |
Buğdaylı Ayran Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:44 |
Buğdaylı Tavuk Çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 24 Kasım 2008 03:27 |