Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanaklı Tavuk Sarma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
100 gram ıspanak
4 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarımşar su bardağı kuru üzüm ve dolmalık fıstık
1’er çay kaşığı kimyon ve tozşeker
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı hardal
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Sebze soteleri
Ispanaklı Tavuk Sarma Yapılışı
Ispanağı kıyıp, yemeklik doğranmış soğanla birlikte yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. Kuruüzüm, dolmalık fıstık, kimyon, tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Tavuk göğüslerini döverek inceltin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı tavuk göğüslerinin ortalarına pay edin. Rulo şeklinde sarıp üzerlerine hardal sürün. Az sıvıyağda kızartın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sebze soteleriyle birlikte servis yapın.