15 Şubat 2010, 23:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekşili Havuçlu Tavuk Göğsü Malzemeler 4 kişilik 750 g körpe kum havucu, 1 çorba kaşığı esmer şeker, 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 2 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz, karabiber, limon suyu, nane yaprakları. Et: 4 parça göğüs tavuk (yakl. 500 g), 2 kaşık un, 1 yumurta, 8 çorba kaşığı susam, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı. Tarifi Havuçları suya tutun ve fırçalayın, havuçların yeşilliğini kesin ve saklayın. Şekeri bir tencerede karamel haline getirin. Tereyağı, soya sosu ve sirke ilave edin, hepsini şeker eriyinceye dek karıştırın. Havuçları da tencerenin içine atın ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Son olarak tuz, karabiber ve az limon suyu katın. Et: Etleri tuzlayıp, biberleyin, önce un sonra yumurta ve son olarak susam tohumunda çevirin. Etleri kızgın tereyağında altlı üstlü yaklaşık 4 dakika kızartın. Etleri dilimleyin, havuçlarla birlikte bir servis tabağına dizin. Havuçların yeşilliği ve nane yaprakları ile dekore edin. | |
|
Etiketler |
eksili, ekşili, gogsu, göğsü, havuclu, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bisküvili Tavuk Göğsü | Sarya | Tatlılar | 5 | 05 Ocak 2023 18:06 |
Fırında Tavuk Göğsü | Numune | Diyet Tarifleri | 0 | 06 Şubat 2015 11:31 |
Elmalı Tavuk Göğsü | Seyra | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2014 00:08 |
Jöleli Tavuk Göğsü | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:12 |
Ekşili Tavuk Köfte | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:22 |