15 Şubat 2010, 23:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Biberiyeli Tavuk Budu Malzeme - 6 adet tavuk but - 2 yemek kaşığı Sana Crème bonjour - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 3 adet domates - 1 tatlı kaşığı biberiye - 1 tatlı kaşığı şeker - Tuz ve karabiber - Üzeri İçin: - 2 paket çıtır pane harcı - 3 adet yumurta - Kızartmak İçin: - Sıvı yağ Hazırlanışı 1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. 2. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. 3. Domateslerin kabuğunu soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. 4. Sosu için; yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurun. 5. Soğanlar renk alınca içine rendelenmiş domatesleri, biberiyeyi, şekeri, tuz ve karabiberi ilave dip, bir taşım pişirin. 6. Yayvan bir kabın içine yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile çırpın. 7. İkinci bir yayvan tabağa çıtır pane harcını dökün. Tavuk butlarını önce çırpılmış yumurtaya bulayıp, sonra çıtır pane harcına bulayın. Yayvan bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, pane harcına bulanmış tavukları kızartın. Yağın kızgın olamsına dikkat edin ki kızaran tavuklar çok yağ çekmesin. Kızaran tavukları kağıt havlu yaydığınız tabağa alıp, fazla yağını süzdürün. 8. Kızarmış tavuk butları servis tabağına alıp, üzerine domatesli sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin. | |
|
Etiketler |
biberiyeli, budu, domatesli, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biberiyeli ve Zeytinyağlı Tavuk Şiş | Zen | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Kasım 2012 19:36 |
Biberiyeli Tavuk But | Ezgi | Tavuk Yemekleri | 0 | 05 Temmuz 2012 08:41 |
Tavuk Budu Dolması | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 03:37 |
Biberiyeli Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 03:31 |