15 Şubat 2010, 23:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Beşamelli Tavuk Malzemeler 4 adet Piliç Kalça 2 yemek kasığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kimyon 1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş) Sosu İçin: 3 yemek kasığı Tat Cevizli Ezme 4 yemek kasığı Sek Tereyağı 2 yemek kasığı un 500 ml Sek Süt (2 su bardağı) Tuz Karabiber Tarifi Piliç kalçalarını ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesiniz. Üzerlerine kimyon serpip kızdırdığınız sıvı yağda pişiriniz ve fırın tepsisine alınız. Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave ediniz ve un pembeleşinceye kadar kavurunuz. Un renk alınca içine su, süt, Tat Cevizli Ezme, tuz ve karabiberi ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırınız. Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dokunuz. En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz. | |
|
Etiketler |
besamelli, beşamelli, domatesli, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamelli Karnabahar | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:25 |
Beşamelli soya soslu tavuk | Zen | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Kasım 2012 19:38 |
Domatesli Peynirli Tavuk Fileto | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:19 |
Domatesli Biberiyeli Tavuk Budu | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:17 |
Domatesli Erişteli Limonlu Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:35 |