27 Aralık 2009, 17:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baharatlı Portakallı Tavuk MALZEMELER 1 kilo tavuk bonfile 1 portakalın suyu (limonda olabilir) Dilediğiniz miktarda; sarımsak, karabiber, kekik, köri, tarçın, defne yaprağı zeytinyaği Kızartmak için; bol sıvı yağ un kırmızı toz biber tuz YAPILIŞ TARİFİ Tavuk bonfileyi kuşbaşı bölün.Sonra bütün baharatları, portakal suyunu, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını tavuklarla karıştırın. Marine ettiğiniz malzemeleri 1,5 - 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra bir poşetin içine unu, tuzu, kırmızı biberi ekleyin. Sostan çıkardığınız tavukların bir kısmını unun içine koyup una bulanana kadar poşeti sallayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Tavukların miktarına göre aynı işlemi tekrarlayın. Dilerseniz patetes püresiyle ve ya kızartmasıyla servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
baharatli, baharatlı, portakalli, portakallı, tavuk |
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakallı Tavuk | Rhytia | Diyet Tarifleri | 0 | 03 Şubat 2014 21:01 |
Barbeküde Baharatlı Tavuk | N999 | Et Yemekleri | 0 | 04 Mart 2012 00:53 |
Baharatlı Tavuk Köftesi | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:41 |
Baharatlı Tavuk Çöp Şiş | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:40 |
Baharatlı Çıtır Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:39 |