27 Aralık 2009, 17:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bahar Sebzeli Makarna Salatası Malzemeler 1/4 litre (1 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da sebze suyu 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri parçalar halinde kesilmiş) 1 iri soğan (yaklaşık 250 g; boylamasına 2'ye kesilip her parça 4'e bölünmüş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 4 Çorba kaşığı sirke 3 havuç 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, her biri verevine yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş) 250 g makarna 1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi Tavuk suyunun 3/4'ünü yağsız bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın. Isınınca mantarlar, soğan parçaları ve tuzun yarısını ekleyip, bir taşım kaynatın. Kaynayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, sebze karışımını 5 dakika pişirin. Sonra tavanın üstünü açıp, sürekli karıştırarak, tavuk suyu bütünüyle buharlaşıncaya kadar pişirmeyi sürdürün. Zeytinyağının 1 çorba kaşığını katıp, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktarın. Tavayı yeniden kısık ateşe oturtup, sirkeyi ve kalan tavuk suyunu ekleyin. Bir tahta kaşıkla tavanın dibini sürekli kazı*****, içinde 2 çorba kaşığı sıvı kalana kadar pişirin. Tavayı ateşten alıp, içindeki sıvıyı kâsedeki mantarlı karışımın üstüne boşaltın. Büyük bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak birtaşım kaynatın. Su ısınırken, her havucun ucunu verevine kesip atıp; sonra bütün havuçları verevine dilimleyin. Tenceredeki su kaynayınca limon suyunun 1 çorba kaşığı, kalan tuzun yarısı ve havuçları katıp, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) haşlayın. Kuşkonmaz parçalarını ekleyip, 30 saniye daha kaynattıktan sonra, delikli kepçeyle sebzeleri bir süzgece çıkarın (haşlama suyunu kaynatmayı sürdürün). Sonra so-'ğuk su altında diriltip.sularını yeniden süzdürerek, kâsedeki mantarlı karışımla karıştırın ve kâseyi buzdolabına kaldırın. Tencerede kaynayan haşlama suyuna makarnaları ve kalan 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyip, makarnaları yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemeli-dirler) kadar haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın ve suyunu yeniden süzdürün. Buzdolabındaki kâseyi alıp, makarnaları kâsedeki karışıma ekleyerek, kalan zeytinyağı, fesleğen, kalan tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın. Salatayı yeniden buzdolabına kaldırıp, 10 dakika daha soğuttuktan sonra servis yapın. | |
|
Etiketler |
bahar, makarna, salatasi, salatası, sebzeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli makarna tarifi: Sebzeli makarna nasıl yapılır? | Bal | Makarnalar Pilavlar | 2 | 26 Ocak 2020 20:18 |
Sebzeli kepekli fit makarna | Ebru | Diyet Tarifleri | 0 | 12 Mart 2016 17:17 |
Sebzeli Tekerlek Makarna | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:33 |
Sebzeli Tavuklu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:49 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |