IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Aralık 2009, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli Nohutlu Piliç




Malzemeler:

1 piliç (yaklaşık 1 250 g derisi temizlenip, 4'e bölünmüş)
200 g nohut (1 gece suda bekletilip, süzdürülmüş)
75 g badem (kahverengi zarları soyulup, fırında altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavrulduktan sonra, iri doğranmış)
1 tatlı kaşığı un (tercihen kepekli un)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 iri soğan (iri doğranmış)
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
bir tutam zerdeçal (isteğe bağlı)
bir tutam tarçın (isteğe bağlı)
bir tutam kimyon (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
200 g kuskus


Tarifi:

Süzdürülmüş nohutları birtencereye koyup, üstlerini 2,5 cm örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca, ateşi kısıp, nohutları kısık ateşte 1 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, nohutları bir süzgeçte süzerek, ateşe dayanıklı bir kaba koyun ve bademleri ekleyip, karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakın. Fırınınızı 180 °C'a ısıtın.
Bir tabakta un, tuz ve karabiberi karıştırıp, piliç parçalarının her yanlarını unlu karışıma bulayın. Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (5'er dakika) kızartın.

Sonra delikli spatulayla çıkarıp, ateşe dayanıklı kaptaki badem ve nohutların üstlerine yerleştirin.
Tavaya soğanları koyup, ateşi kısarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Sarımsaklar, zencefil (isteğe bağlı), zerdeçal (isteğe bağlı), tarçın (isteğe bağlı), kimyon (isteğe bağlı) ve kuşüzümlerini ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, 2 - 3 dakika pişirin. Tavayı ateşten alıp, baharatlı karışımı bir kaşıkla piliç parçalarının üstlerine aktarın. Tavuksuyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ve limon suyunu ekleyip, kabı kısık ateşe oturtun. Tıkırdamaya başlar başlamaz kapağını kapatıp, ateşten alarak fırına verin ve piliç parçalarını, butlardan birine bir bıçağın ucu batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin.

Bu arada, kalan tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca sürekli karıştırarak kuskusları katıp, tencereyi ateşten alın ve bir kenarda 5 dakika dinlendirin. Sonra bir çatalla iyice karıştırın ve haşlanmış kuskusları bir kaşıkla bir servis tabağına döşeyin. Fırındaki kabı alıp, piliç parçaları, nohutlar ve bademleri delikli kaşıkla kuskusların üstüne çıkarın. Kabın dibinde kalan sosu üstlerine boşaltıp, servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bademli, nohutlu, pilic


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piliç Şiş Sarya Et Yemekleri 0 04 Nisan 2021 13:04
Nohutlu Kabak Burce Bebek Mamaları 3 04 Mart 2016 00:18
Nohutlu Çorba Jade Çorbalar 0 12 Mayıs 2015 21:14
Bademli Piliç Kavurma YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 02:57
Nohutlu Salata YapraK Salatalar Mezeler 0 22 Mart 2009 19:58