27 Aralık 2009, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tuzda Kestaneli Tavuk Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 bütün tavuk 1 su b.pirinç 1 soğan 1 çorba k.tereyağı 1 kase kestane 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar tarçın su Mantolamak için: tuz su söke un 1 yumurta akı Hazırlanışı : Pilavı için; soğanları minik doğra***** sıvıyağda kavurun. Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun. Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayarala***** harmanlayın. Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın. Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin. Mantolamak için ise, 1,5 kg. sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın. Üzerine 1 çorba k. söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın. Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın. 200 derecede ortalama 1 saat 45 dk. pişirin. | |
|
Etiketler |
kestaneli, tavuk, tuzda |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tuzda Çipura Tarifi Yapılışı | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 24 Ocak 2015 22:11 |
Tuzda Levrek Balığı Tarifi | Luthien | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Ağustos 2014 10:30 |
Fırında Kestaneli Tavuk | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 20:21 |
Tuzda Balık İngiliz Aileyi Yaktı | Thetis | Haber Arşivi | 0 | 14 Temmuz 2012 14:53 |
Kestaneli Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 03:02 |