28 Eylül 2009, 16:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Tavuklu Barbunya Malzemeler, * Yarım kilo barbunya * 2 adet orta boy kuru soğan * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * 100 gram ince dilimlenmiş sucul * 6 adet tavuk baget * 6 dilim pastırma * 2 adet domates * 2 adet sivri biber * 4 dilim tost ekmeği * 1,5 su bardağı su * Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, 1. Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün. 2. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 3. Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın. 4. Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. 5. Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin. 6. Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin. 7. Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. 8. Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin. 9. Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin. 10. Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin. 11. Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın. 12. Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın. 13. Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin. 14. Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin. 15. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 16. Sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
barbunya, firinda, fırında, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Tavuklu Krep Sarma | Tanem | Tavuk Yemekleri | 0 | 24 Kasım 2018 12:21 |
Fırında Tavuklu Kabak Karnıyarık | PuSLu | Tavuk Yemekleri | 0 | 09 Ekim 2014 13:24 |
Domatesli Barbunya | Liaaa | Deniz Ürünleri | 1 | 01 Eylül 2014 16:22 |
Barbunya Printaniye | Damla | Deniz Ürünleri | 1 | 28 Haziran 2012 10:20 |
Barbunya | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 2 | 10 Kasım 2011 09:06 |