![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Soslu Tavuk Malzemeler 1 orta boy bütün tavuk Sos için: 1 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 2 kaşık yoğurt 1 kaşık sıvıyağ 1 tatlı kaşığı piliç baharatı (Bağdat baharat'ınkini kullanıyorum) Ekstra baharatlar:1-2’şer çay kaşığı (kekik, karabiber, pul biber, kimyon, köri, tarçın, reyhan, yenibahar) Tuz (istenirse çünkü salçada ve piliç baharatında yeterince var aslında) Pişirmek için: 1 kaşık un 1 fırın torbası Yapılışı Tavuğu yıkayalım, sonra derisini alalım (sağlık için yararlı olmadığından deriyi ben hep çıkarırım, ayrıca derisini ayırma işlemi sayesinde tavuğun üzerindeki tüyleri yakma derdinden de kurtulursunuz)… (Kanatların üzerindeki deriyi ayırmak güç olursa bu kısımdaki kalabilir ama kalan tavuk tüyü olabilir diye yıkamadan önce tavuğun bu kısımlarını ocakta ateşin üzerine tutup tüyleri yakmakta fayda var)... Tekrardan iyice yıkayıp temizlediğimiz tavuğu, derin bir düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edelim ve sadece 10-15 dakika düdüklüde pişirelim (daha sonra fırında da pişeceği için çok pişsin istemiyoruz)… Yarı- pişen tavuğu düdüklüden alalım ve biraz soğuması için bekletelim ki hazırlayacağımız sosu sürerken elimiz yanmasın (tavuk suyunu çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz)… Bu arada bir kap içerisinde sos malzemelerini karıştıralım ve bu malzemeleri bir kaşık yardımıyla tavuğun her tarafına sürelim... 1 fırın torbasına 1 kaşık un koyalım ve torbanın ağız kısmını büzerek tutup elimizde sallayalım ve unun torbanın bütün iç yüzeyine yapışmasını sağlayalım… Sosladığımız tavuğu fırın torbasına koyalım (sosun yanmaması ve tavuğun güzel pişmesi için torbada pişirmek daha uygun olacaktır), bu aşamada sosun torbanın içine yapışması sorun değil, olağan bir durum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. …Fırın tepsisine aldığımız torbanın ağız kısmını içinden çıkan aparatla bağlayıp torbanın üstüne bıçakla 2 cm’lik bir kesik atalım…Tavuğu 230 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim ve pişen tavuğu torbasından ayırarak servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyelim… | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
firinda, fırında, soslu, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Mantar Soslu Çipura | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 21 Mart 2016 10:09 |
Fırında Barbakü Soslu Tavuk | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 19:56 |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |
Fırında Beşamel Soslu Sebze | yoSun | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ekim 2010 19:51 |
Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:51 |