IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2009, 16:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yufkalı Tavuk




Malzemeler

1 adet tavuk
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı pirinç
5 adet yufka

Yapılışı

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun.
Etleri parçalara bölün.
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin.
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip, üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün.
Tepsinin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin.
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun.
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın.
Haşlanmış tavuk parçalarını da, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın.
Sıcak olarak servise sunun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
tavuk, yufkali, yufkalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Canlı tavuk yüklü TIR devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 11 Mayıs 2021 14:45
Yufkalı Mücver AngeL Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 04 Ekim 2014 17:04
Yufkalı Pilav Burce Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2014 21:55
Yufkalı Çipura Flora Deniz Ürünleri 0 18 Temmuz 2013 23:06
Yufkalı köfte YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:39