28 Eylül 2009, 16:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yufkalı Tavuk Malzemeler 1 adet tavuk 1 paket margarin 4 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı pirinç 5 adet yufka Yapılışı Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin. Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip, üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün. Tepsinin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun. Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını da, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın. Sıcak olarak servise sunun. | |
|
Etiketler |
tavuk, yufkali, yufkalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Canlı tavuk yüklü TIR devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 11 Mayıs 2021 14:45 |
Yufkalı Mücver | AngeL | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Ekim 2014 17:04 |
Yufkalı Pilav | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2014 21:55 |
Yufkalı Çipura | Flora | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Temmuz 2013 23:06 |
Yufkalı köfte | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:39 |