28 Eylül 2009, 16:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Maşko tavuk paçası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası) 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un ½ paket tere yağ Tuz Üzerine dökmek için 1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım. Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim. Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım. Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim. Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım. Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre | |
|
Etiketler |
masko, maşko, pacasi, paçası, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Et Paçası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:01 |
Tavuklu irmik paçası | Sim | Çorbalar | 0 | 20 Temmuz 2013 15:39 |
Rumeli Paçası | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 24 Şubat 2012 21:33 |
Patlıcan Paçası | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:28 |
Sucuklu Patates Paçası | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 12 Nisan 2009 17:42 |