28 Eylül 2009, 16:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı Piliç Güveç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER: * 2 tane uzun patlıcan * 400 gr kuşbaşı tavuk eti * 1 tane iri soğan (10-15 arpacık soğan da olur) * 4-5 diş sarımsak * 2 tane sivribiber * 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş bezelye * 2 tane domates (10-15 çeri domates kullanabilirsiniz) * 1 tatlı kaşığı biber salçası * tuz, karabiber, zeytinyağı YAPILIŞI: 1. Patlıcanı alacalı soyup halka halka kesin, 1 yemek kaşığı tuz attığınız üzerine geçecek kadar suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp sularını süzdürün, mutfak peçetesiyle kurulayın. 2. Acısını çıkardığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın, kağıt havlu üzerine alıp bir kenarda bekletin. 3. Yağı tencereye alın, tavuk etlerini rengi dönene kadar kavurun. 4. Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak, biber ve bezelyeleri tencereye alıp kavurun. 5. Salçasını ve baharatlarını katın, çok az su ekleyip 7-8 dakika pişirin. 6. Pişen tavukları bir fırın tepsisine alın, üzerine patlıcanları dizin, domates doğrayıp önceden ısınmış 200 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin. 7. Domates kullanmak istemezseniz kaşar rendesiyle fırınlayabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
guvec, güveç, patlicanli, patlıcanlı, pilic |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç | KoJiRo | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2024 17:57 |
Patlıcanlı Piliç Tarifi | Elysian | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Haziran 2014 18:25 |
Kahvaltılık Güveç | Sır | Et Yemekleri | 0 | 25 Ağustos 2013 09:01 |
Bal kabakli güveç | Nur | Et Yemekleri | 1 | 15 Ekim 2011 13:45 |
Fırın Güveç | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:44 |