IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2009, 03:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piliç Kebabı




Piliç Kebabı

Malzemeler
800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon

Tarifi

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp ince kıyın. Domatesi kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp atın. Biberi şerit biçiminde kesin. Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin. Saplarının uçlarını kesip atın. Küçük mantarları saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra bütün olarak bırakın. Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın. Süzdürüp bir kenara alın. Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin. Ateşi açın. Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak 3-4 dakika pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin. Sık sık karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin. Tuzunu ve biberini serpin. Domatesi serpiştirin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Kremasını ilave edin. Ardından suyunu verin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Piliçleri ağır ateşte 15-20 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kebabi, pilic


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? İpek- Kebaplar Köfteler 0 15 Haziran 2022 20:40
Piliç Şiş Sarya Et Yemekleri 0 04 Nisan 2021 13:04
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Egzotik Piliç YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:20