23 Mart 2009, 03:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dilber Soslu Piliç Dilber Soslu Piliç Malzeme : 1 ad Piliç, 125 gr. Tel şehriye, 1 ad. Soğan, 2 ad. Çarliston biber, 1 ad. Domates, 50 gr. Tereyağı, Tuz, Karabiber. Sosu : 2 diş Karanfil, 4 ad. tane karabiber, 1 ad. Elma, 2 ad. Havuç, 4 parça tavuk kanadı, 1 parça Adaçayı, 1 parça Tarçın kökü. Hepsi kavrulup, sos bağlanıp, pilice servis edilir. Tarif : Pilicin içi temizlenip, ciğeri, yüreği ve taşlığı tavla zarı gibi doğranır. Tereyağı eritilip, ince doğranmış soğan kavrulur, tavuğun ciğeri, taşlığı ve yüreği katılarak sotelenir. Sonra kuşbaşı doğranan biber, domates ilave edilip, 1 bardak su, tuz ve karabiberi katılarak kaynatılır. Sos kaynamaya yakın, bir kaşık tereyağı ile tel şehriye kavrulup, kızardıktan sonra sosa ilave edilip, dinlenmeye bırakılır. Daha sonra pilicin içerisine doldurulup, fırında pişirilir, sosuyla servis yapılır. Alıntı. | |
|
Etiketler |
dilber, pilic, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Satay Soslu Piliç | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 20:12 |
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:20 |
Elma Soslu Piliç Biftek Sarması | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 02:50 |
Yoğurt Soslu Piliç Kavurması | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 00:33 |