23 Mart 2009, 00:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Susamlı Tavuk Kanadı Susamlı Tavuk Kanadı Malzemeler: 8 adet tavuk kanadı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 4 adet sarmısak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş. 2 yemek kaşığı susam Tarifi: Tavuk kanaklarını eklem yerlerinden 2 parçaya kestirin. Böylece 8 adet kanat ucu ve 8 adet incik elde etmiş olacaksınız. Bir cam kaseye soya sosunu, zencefili, sarmısağı ve sıvı yağı koyun. Kanatları ekleyip sosu her yerlerine yedirin. Kabın ağzını streçle örtüp buzdolabında 2 saat marine edin. Kanatları sostan çıkarın, üzerlerine yapışan zencefilleri temizleyin ve kanatlara susam serpin. Hepsini bir fırın tepsisine yan yana dizin. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında bir kere alt-üst ederek 10-14 dakika kızartın. İyice kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarıp servis yapın Alıntı. | |
|
Etiketler |
kanadi, kanadı, susamli, susamlı, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ballı Susamlı Tavuk | PuSLu | Tavuk Yemekleri | 1 | 09 Ekim 2014 13:41 |
Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Tarifi | Elysian | Tavuk Yemekleri | 2 | 28 Haziran 2014 20:52 |
Susamlı Soyalı Tavuk Tarifi | Elysian | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Haziran 2014 18:15 |
Baharatlı Cevizli Tavuk Kanadı | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:27 |
Susamlı Tavuk Baget | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:39 |