IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2009, 00:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acılı Tavuk Kanatı




Acılı Tavuk Kanatı

Malzemeler:
• 1 kg tavuk kanadı
• 1 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• Tuz
• karabiber
• kırmızı toz biber


Hazırlanışı:
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 28 Mayıs 2012, 02:30   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Acılı Tavuk Kanatı








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Acılı tavuk kanatları malzemeleri

1 kg tavuk kanadı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı acı biber sosu

2 arpacık soğanı

1 diş sarımsak

Toz kırmızıbiber

Tuz

Karabiber

Soğan halkası

Elma dilim patates

Ayçiçeği yağı

Üzeri için

İnce kıyılmış maydanoz

Acılı tavuk kanatları hazırlanışı

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
Sarımsak ve soğanları küçük doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, acı biber sosu,
tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip karıştırın. Tavuk kanatlarını ekleyip iyice harmanlayın.
Üzerini örterek buzdolabında 1 saat bekletin. Fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.
Elma dilim patatesleri ayçiçeği yağında kızartın.
Soğan halkalarını da ayçiçeği yağında kızartın.
Tavuk kanatlarıyla birlikte servis tabağına yerleştirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Acılı tavuk kanatları artık hazır, afiyet olsun.






 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acili, acılı, kanati, kanatı, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayçekirdekli ve acılı tavuk tarifi Sarya Et Yemekleri 1 05 Kasım 2022 17:29
Canlı tavuk yüklü TIR devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 11 Mayıs 2021 14:45
Tavuk Hastalıkları - Tavuk Kolerası (Pasteurellozis) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 10 Eylül 2014 15:38
Acılı Tavuk Kanatları Liaaa Tavuk Yemekleri 0 28 Mayıs 2012 02:29
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34