Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER Hamuru için:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı su
Aldığı kadar un
Kreması için:
1 çorba kaşığı taze lavanta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 paket (80'er gramlık) beyaz çikolata
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
Üzerine:
Lavanta ve badem
YAPILIŞI
Hamur için tereyağı, tozşeker ve suyu bir kaba alıp, çatalla çırpın. Azar azar un ekleyip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp, 12 cm'lik tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Çatalla tabanına delikler açın. Kabarmalarını önlemek için orta kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde nohut koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renkleri altın sarısı olana dek pişirin. Fırından alıp soğutun ve içlerindeki nohutları alın. Krema için süt, un, tozşeker, yumurta sarısı, vanilya ve lavantayı bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve badem ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırın. İyice soğuduktan sonra badem ve lavanta ile süsleyerek servis yapın.