Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
Yarım su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş
limon kabuğu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
Çilek sos için: Yarım kg çilek
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı çilek likörü
YAPILIŞI
Fındık içini robotta toz haline getirin. Derin bir tencerede fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın.
Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ateşten alıp, vanilya ve rendelenmiş
limon kabuğunu ekleyerek karıştırın. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge ekleyip, yedirene kadar
karıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat
bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için çilek, tozşeker ve çilek likörünü robottan
geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.