01 Mayıs 2022, 14:26 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bayram baklavası 40 adet baklavalık yufka 300 g tereyağı 250 g iri çekilmiş Antep fıstığı 1 buçuk su bardağı süt Yarım çay bardağı irmik 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Çeyrek limon 30 santimlik tepsi YAPILIŞI: İlk olarak süt ve irmiği tencerede orta kısık ateşte 3-4 dakika fokurdatıp kenara park edelim. Baklavalık yufkaları da tepsi boyutunda kesip kenarda beklemeye alalım. Tereyağını kaynatmadan eritelim ve 3-4 dakika bekleyip süt tortusunun dibe çökmesini bekleyelim. Dipte kalan tortuyu almadan üstteki sadeyağı başka bir kaba yavaş yavaş aktaralım. Tepsinin dibini, elde ettiğimiz sadeyağla bir fırça kullanarak yağlayalım. Üstüne bir adet yufka serip üstünü tekrar aynı şekilde yağlayalım. Aynı şekilde tam 25 kat çıkalım. (Fırçayla yağla-üstüne yufka). 25’inci katı da yağlayıp üstüne irmik ve sütle hazırladığımız baklava kaymağını serelim. Onun üstüne de baklavanın göz bebeği fıstığı serpelim. Sonra yufkaların arasını yağlayıp kat çıkmaya devam. Bu şekilde 15 kat daha çıkıyoruz. (Fırçayla yağla-üstüne yufka, fırçayla yağla-üstüne yufka). Baklavanın üstünü istediğimiz şekilde kestikten sonra kalan sadeyağın hepsini üstünden döküyoruz. Baklavayı önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında (en alttan bir üstteki katta) 35-40 dakika, üstü altın sarısı rengi alana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şeker ve suyu karıştırıp içine 5-6 damla limon sıktıktan sonra 30 dakika kaynatıyoruz. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetle sıcak baklavayı buluşturuyoruz. Sevenler kavuştuktan 30 dakika sonra baklavayı gönül rahatlığıyla yiyor ve baklava tepsisini, konuklarımıza da ikram edebilmek için korumaya alıyoruz. Milliyet
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
baklava, bayram, tatli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri baklavası | Ulker | Dünya Mutfakları | 1 | 06 Şubat 2020 00:02 |
oklava baklavası | Beatrice | Tatlılar | 0 | 24 Mayıs 2019 17:10 |
Cevizli Ev Baklavası | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:02 |
Bohça Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:01 |
Ev Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:01 |