![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Turunç Reçeli 10 adet turunç 1 kg şeker 1 kg su 1 limon Turunçların koyu renk kabukları ince rendelenerek temizlenir. Sonra turuçtan ayrılır. Kabuklar bol suyun içine ıslatılır. 3 gün boyunca suyu 2 kere değiştirilir. Hiç acısı kalmamalıdır. Sonra suda sıkarak alınır. Rulo gibi sarılır. Bu rulo halindeki kabuklar iğne yardımıyla ipe dizilir. Bir tencereye bırakılır. Üzerine su ve şeker konur. Turunç kabukları şeffaflaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce limon katılır. İpten çıkarılır, soğuyunca servise sunulabilir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
turunç reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Turunç Bitkisinin Yararları | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Haziran 2014 17:43 |
Turunç (citrus aurantium) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 01 Ağustos 2013 02:12 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Turunç Reçeli (Mersin) | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:56 |