11 Şubat 2021, 05:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Profiterol Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Profiterol Yapılışı 1 DİLİMLENMİŞ balkabağını tencereye alın. Tozşeker ve su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya dek pişirin. Püre haline getirin. Üzerine labne peyniri ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın. Ezme sırasında kabağın kıvamı fazla sert gelirse, hafif yumuşayana dek balkabağının şerbetinden ekleyin. 2 Profiterol hamuru için su, tereyağı, kesmeşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu hızlıca döküp karıştırın. Ocağın altını kısıp, sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılınana dek karıştırın. 1 adet yumurta ekleyip, mikser yardımıyla karıştırın. Kalan 2 adet yumurtayı da teker teker ekleyip karıştırın. Buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. 3 Hamurdan, tepeleme 1 çay kaşığı alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamura da aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Isıyı 150 dereceye düşürüp, 15 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp, 15 dakika içinde dinlendirin. 4 Soğuk hamurları kopmayacak şekilde enlemesine ikiye bölün. Ortalarına balkabaklı püreyi pay edin. Hazır çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterollerin üzerine gezdirip servis yapın. | |
|
Etiketler |
profiterol |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tepside Profiterol | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:11 |
Profiterol :D | Issac | Komik Loglar | 0 | 24 Ocak 2013 05:24 |
Profiterol | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 04 Kasım 2009 21:01 |
Profiterol | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:22 |