![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Şekerpare Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 250 gr. un 60 gr. pudra şekeri 125 gr. tereyağı 25 gr. irmik 1 paket kabartma tozu 25 gr. toz badem 2 adet yumurta 1 avuç fındık – süslemek için Şurup için Malzemeler 1 kg. şeker 1 litre su 10 gr. damla sakızı Şurup için bir tencereye su, şeker ve damla sakızını ekleyin ve kaynatın. Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın. Ortasını havuz açın ve yağı, pudra şekerini ve yumurtayı birbirine yedirin, tamamen birleşince yoğurmayı bırakın. Hamuru istenilen büyüklükte yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şurubu dökün ve çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
şekerpare |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Şekerpare | AngeL | Tatlılar | 0 | 15 Ocak 2015 01:36 |
Hurmalı Şekerpare Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 01 Ağustos 2012 23:16 |
Glutensiz Şekerpare | Liaaa | Tatlılar | 0 | 10 Temmuz 2012 15:07 |
Kakaolu Portakallı Şekerpare | efLatun | Tatlılar | 0 | 08 Mayıs 2012 20:28 |
Şekerpare | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:42 |