![]() |
Şekerpare [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr. un 60 gr. pudra şekeri 125 gr. tereyağı 25 gr. irmik 1 paket kabartma tozu 25 gr. toz badem 2 adet yumurta 1 avuç fındık – süslemek için Şurup için Malzemeler 1 kg. şeker 1 litre su 10 gr. damla sakızı Şurup için bir tencereye su, şeker ve damla sakızını ekleyin ve kaynatın. Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın. Ortasını havuz açın ve yağı, pudra şekerini ve yumurtayı birbirine yedirin, tamamen birleşince yoğurmayı bırakın. Hamuru istenilen büyüklükte yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şurubu dökün ve çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk