07 Ocak 2021, 13:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muhallebili Lokum Yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 su bardağından biraz fazla süt 3 çorba kaşığı margarin İki buçuk kahve fincanı un İki buçuk kahve fincanı tozşeker 1 paket kakaolu bisküvi 1 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı hindistancevizi 1 kahve fincanı ceviz 2 paket vanilya Muhallebili Lokum Yapılışı Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilınmaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilınan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabına alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapın. | |
|
Etiketler |
muhallebili lokum yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Revani | Cappy | Tatlılar | 0 | 06 Mayıs 2014 17:15 |
Muhallebili Lokum | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:14 |
Muhallebili Lokum Tarifi | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |