IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ocak 2020, 02:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazoz Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tatlıyı ayrı severiz, gazozu ayrı severiz… Hele bir de, ikisi yan yana gelirse bu ikiliyi daha başka severiz… Yoksa aramızda gazoz tatlısını bilmeyen mi var? Bu durum kesinlikle sizin için çok büyük bir kayıp olur… Tamam, tamam hemen üzülmeyin…
Siz, hem kendinize hem de bize bir gazoz açın, biz de size gazoz tatlısının malzemelerinden ve yapılışından bahsedelim… Aman ha, sakın bitirmeyin gazozları, daha tatlımızın içine koyacağız… 1 su bardağı bıraksanız yeterli olur bizim için. Bu arada, gazozumuz lütfen sade olsun…
Malzemeler:
1 su bardağı gazoz (sade gazoz olması gerekmektedir)
3 adet yumurta (orta boy olmalıdır)
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya (20 gram kare kutu olan)
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağına denk gelmektedir)
Şerbeti için gerekli malzemeler
5 bardak toz şeker
6 bardak su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için gerekli malzemeler 3 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle 2,5 su bardağı unu yoğurma kabına almalısınız.
  2. Unun ortasına 3 adet yumurtayı, mayayı ve gazozu ilave etmelisiniz ve iyice yoğurmaya başlamalısınız.
  3. Hamuru iyice karıştırmalı, hem kaba hem de ele yapışmamasına özen göstermelisiniz.
  4. Ardından azar azar un eklemeye devam etmelisiniz.
  5. Elde edilen hamuru 3 bezeye bölmelisiniz.
  6. Hazırlanan hamurlar, 15 dakika kadar üzerinde bir bezle dinlendirilmelidir.
  7. Dinlendirme işleminin ardından unlu tezgahta, ilk bezeyi yaklaşık 5-6 milimetre kalınlığında açmaya başlamalısınız.
  8. Açmış olduğunuz hamura bir fırça yardımıyla sıvıyağ dökmeli ve de hamuru rulo yapmalısınız.
  9. Hamuru dilimlemeniz de gerekmektedir. (hamur 1,5 cm kalınlığında olmalı)
  10. Dilimlenen hamurlar, yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizilmelidir.
  11. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem devam edilmelidir.
  12. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında, tatlınızı üzeri kızarana kadar pişirmelisiniz.
  13. Tatlınız fırında pişerken siz de şerbeti kaynatmaya başlayabilirsiniz.
  14. Şerbet için gerekli malzemeleri tencereye alıp kaynatabilirsiniz.
  15. Şerbet yoğun bir kıvamda olduğu an, şerbete limon suyunu da eklemeli ve 2 dakika daha kaynatmalısınız.
  16. Tatlılar piştikten sonra, sadece 1-2 dakika dinlendirmelisiniz ve ardından sıcak olan şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlınızın üstünde gezdirmelisiniz.
  17. Tatlınızı, şerbeti çekinceye kadar dinlendirmelisiniz.
  18. Ardından fındıklarınızı üzerine ilave edebilirsiniz.
  19. Dilediğiniz an da servis yapabilirsiniz.


Konu vioLeta tarafından (07 Ocak 2020 Saat 22:15 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 07 Ocak 2020, 04:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gazoz Tatlısı




Basit ve güzel bir tatlı gibi duruyor

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gazoz tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Karadutlu Gazoz Ebru İçkiler İçecekler 0 13 Eylül 2016 15:42
Gazoz Tatlısı Desmont Tatlılar 0 07 Şubat 2015 21:52
Narlı Gazoz Liaaa İçkiler İçecekler 0 16 Temmuz 2012 18:32
Gazoz satacaktım Cemalizim Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 15:39