23 Ekim 2019, 17:10 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı İrmik Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlama Süresi 40 Dakika Pişirme Süresi 40 Dakika Malzemeler 200 Gram Tereyağı 80 Gram Dolmalık fıstık 200 Gram irmik 2 Su Bardağı Toz şeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya 200 Gram Kaymak Antep fıstığı Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye tereyağını alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe kaynattığınız şekerli sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü çekene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tencerenin ağzını havlu kağıt ile örtün. 10 -15 dakika dinlendirin. Helva ılıyınca bir kasesinin yarısına kadar irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak koyun. Tekrar helvadan koyup yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip helvanın üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | |
|
Etiketler |
helva, irmik, kaymak, tatlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dil Peynirli İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:51 |
Vişneli İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:50 |
Elmalı İrmik Helvası | Cappy | Tatlılar | 0 | 14 Mayıs 2014 20:04 |
İrmik Helvası (2 tarif) | Zen | Tatlılar | 1 | 06 Kasım 2012 18:10 |
Dondurmalı İrmik Helvası | YapraK | Tatlılar | 0 | 10 Nisan 2009 06:30 |