10 Ekim 2019, 16:52 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şeftalili Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3 adet büyük boy şeftali 5 adet yumurta Yarım su bardağı tozşeker Yarım Türk kahvesi fincanı eritilmiş tereyağı Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik 1 paket kabartma tozu Bir buçuk Türk kahvesi fincanı un Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker 2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu Servis için: Kaymak YAPILIŞI Revani için yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserle 3-4 dakika çırpın. Tereyağı ve irmik ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve un ekledikten sonra tüm malzeme özleşene kadar 1-2 dakika daha çırpın. En son kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırın. 30x30 cm'lik yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğuması için kenara alın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin ve dilimleyin. Kaymakla servis yapın. PÜF NOKTASI Kaymak yerine dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | |
|
Etiketler |
revani, tatli, şeftali |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Ballı Revani | Ebru | Tatlılar | 0 | 25 Mart 2016 20:19 |
Muhallebili Revani | Cappy | Tatlılar | 0 | 06 Mayıs 2014 17:15 |
Kremalı Revani | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 14:51 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |