26 Mayıs 2019, 19:12 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | HURMALI PİŞMEYEN YOĞURT TATLISI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler Tabanı için 2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş) 1.5 yemek kaşığı hurma özü 1 yemek kaşığı tereyağı Dolusu için 4 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı toz jelatin 5 yemek kaşığı ılık su 1 su bardağı yağsız taze köy peyniri 2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış) 2 yemek kaşığı hurma özü Arası ve üzeri için 7-8 adet çilek (Halka doğranmış) 2 adet kivi (İnce dilimlenmiş) Taze nane yaprakları Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı Nasıl Yapılır Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla birlikte kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ekleyip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin. Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir bardakta karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin. Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın (Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz). Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. alıntı | |
|
Etiketler |
hurmalı, pismeyen, yogurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
FIRINDA PİŞMEYEN BROWNİ | PySSyCaT | Pastalar | 0 | 25 Kasım 2016 23:40 |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
Kokulu Yoğurt Otunun Faydaları,yoğurt otu yetiştiriciliği,yoğurt otu nedir | Amelia | Sağlık Köşesi | 0 | 12 Şubat 2014 18:47 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |
Hurmali pasta | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:28 |